Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.10.2010 15:13 Viestin aihe: Murekkeesta on moneksi! :) |
|
|
On taas se aika vuodesta kun jotkut saavat kerralla vähän isomman erän jauhelihaa ja tässä hiukan käyttöohjetta.
Monella on vakiintunut tapa tehdä murekkeensa, joten siitä ei sen enenpää.
Eli tehdään isohko mureke joka laitetaan uuniin; noin puolen tunnin päästä lisätätään sinne hyvin pestyt lohkoperunat tai pikkuperunat, foliota päälle ettei potut kuivu ja siinä samalla imevät murekkeesta valuvia nesteitä sisäänsä.
N. tunti 200 asteisessa uunissa:
Seuraavana päivänä tehdään sitten pottumuussia vähän reilummin ja mureke lämmitetään joko uunissa tai mikrossa.
Kolmantena päivänä tehdään vielä sitten pienokaisten herkkua eli muussilaatikkoa.
Tämän verran oli "tähteitä" jäänyt:
Mureke pieneksi kulhon pohjalle:
Ja kun muussi on aika jäykkää kylmänä, niin vähän maitoa sekaan siinä sekoituksen yhteydessä, niin homma toimii helpommin ja saadaan sellainen kuohkeahko laatikko aikaiseksi.
Parit voinokareet vielä päälle ja tilkka maitoa ja systeemi 200 asteiseen uuniin:
Reilu tunnin jälkeen onkin sitten kolmas ateria valmis:
Ei tartte paljoa seisoskella kauhan varressa, joten jopa työpäivän jälkeenkin homma hoituu helposti ja kolmen-viiden päivän eväät on saatu aikaiseksi. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 01.10.2010 17:40 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän noita ruokia ennen söisi kuin selkäänsä ottaisi...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1695
|
Lähetetty: 01.10.2010 17:43 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän tuo viimeinen näyttää siltä, että parin päivän peijaisten pidon jälkeen ei ole muuta paikkaa löytynyt oksentaa. Makunsa kullakin  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 01.10.2010 17:45 Viestin aihe: |
|
|
Eikös kuorutukset yleensä aina näytä suunnilleen tuolta...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 01.10.2010 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Miten se vilperi onnistuu murekkeestakin tekemään keltasta mössöä  _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.10.2010 18:53 Viestin aihe: |
|
|
Mulla oli murekkeessa aika runsaasti juustoa joukossa!
Ja kun uunisapuskoista on kyse, niin väri on aivan luonnollinen, ellei kuutamolla paista.  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 01.10.2010 21:15 Viestin aihe: |
|
|
hella pesemätä/pesty  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
mh jkl Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Hei 2008 Viestejä: 38
|
Lähetetty: 01.10.2010 22:46 Viestin aihe: |
|
|
jatka vaan vilperi ohjeiden laittoa
mutta kokeileppas joskus jättää se munamaito pois ja päräytäppäs tilalle esim liha/kasvisliemi niin tulee uutta sävyä ruokiin.
tokin jokainen taaplaa tyylillään ja pisteet siitä jokaiselle  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.10.2010 23:08 Viestin aihe: |
|
|
Tässä sapuskassa ei ollut munamaitoa. Kyllä mulla on kasvis ja lihaliemikuutiot käytössä monestikin, mutta tähän evääseen ne ei mielestäni kuulu, kun puhutaan kuitenkin "perinteisistä" safkoista, mutta eihän kukaan kiellä nesteytekseen käyttämästä myös lihalientä.  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|