Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 706
|
Lähetetty: 29.09.2009 21:24 Viestin aihe: |
|
|
Iso kiitos arvoisat gourmetkollegat. Aijon viikonvaihteessa tehdä naiselleni merkkipäiväillallisen ja sitä ennen suorittaa kunnollisen polton perintöpannulleni! Toivottavasti se sen jälkeen suoriutuu kunnialla peuranvasan ulkofileen ruskistamisesta ja liekityksestä, sekä tarpeellisten lisukkeiden valmistuksesta.
Kerron tuloksista alkuviikosta, mikäli on aihetta! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.09.2009 21:36 Viestin aihe: |
|
|
Mikäli aikaisemmin kertomasi pitää paikkaansa, niin ennen tuon fileen laittamista pidä ne litran letunvääntäjäiset; ei sun pannus pitäis mitään sen suurempaa käsittelyä tarvita!  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
standard Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Lok 2006 Viestejä: 510 Paikkakunta: vakka-suomi
|
Lähetetty: 30.09.2009 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Taasen tuli peuran sisäfilee pihveinä laiteltua ilalliseksi pannulla.
On se vaan makiaa kun sen noin reilusti roseeksi jättää ja kuumalla pannulla, siis ei liian mutta niin jotta mehut ei karkaa. Kynttilä illallinen ei vaadi kuin 3 osa puolta, minä pihvit ja kynttilä, no sekin sai olla ihan rauhassa kaapin perällä joten poikamiehen illallinen siis oli kyseessä.
10 kpl pihvejä ja muutama tomaatti sekä kurkkua pikkasen ja janoon lasi maitoa  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 30.09.2009 20:28 Viestin aihe: |
|
|
Minkälaisella kynttilällä maustettu pihvi maistuu parhaimmalta ? Kenties tali- ? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 02.10.2009 21:06 Viestin aihe: |
|
|
Noniin, nytten rakkaankanssa saatiin eka maistiaiset hirven sisäfilettä... valurautasella paistahutin voissa ja mausteena suola ja pippuri... juomana punaviini ja palanpainikkeena konjakki. Elikkä pelkkää lihaa tälläkertaa
Kyllä maistu ja tykkäs tuo rakaskin.
Käristyksenkin tekemiseen en kelpuuta muuta kuin valurautapannua, kun se vaan on niin. _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
poiu Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2008 Viestejä: 232
|
Lähetetty: 02.10.2009 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Kuinka nuo valurautapannut toimii induktioliedellä? Kun mulla polosella ei muuta ole,ellei lähe mökille paistelemaan högforsin kamiinalla. Mikä onkin mainio vempele
Tuo induktiopinta on melkoisen kranttu millaisia välineitä käyttää, osa teräskattiloistakin meni vaihtoon kun hella ei huolinut. Mutta ne mitkä huolii,toimii kuin tauti. Ei tartte montaa sekuntia ootella että motillinen teevettä kiehuu  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 02.10.2009 22:48 Viestin aihe: |
|
|
Varmaan toimii mikäli sulla on niin sileällä pohjalla oleva pannu joka "istuu" siihen lasilevyyn 95 rosenttisesti; voipi tosin "tehtaan" jäljiltä vaatia hiukasen hiontakäsittelyä!?  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
mh jkl Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Hei 2008 Viestejä: 38
|
Lähetetty: 04.10.2009 13:48 Viestin aihe: |
|
|
poiu kirjoitti: | Kuinka nuo valurautapannut toimii induktioliedellä? Kun mulla polosella ei muuta ole,ellei lähe mökille paistelemaan högforsin kamiinalla. Mikä onkin mainio vempele
Tuo induktiopinta on melkoisen kranttu millaisia välineitä käyttää, osa teräskattiloistakin meni vaihtoon kun hella ei huolinut. Mutta ne mitkä huolii,toimii kuin tauti. Ei tartte montaa sekuntia ootella että motillinen teevettä kiehuu  |
magneetilla on helppo testata toimivuus, mikäli magneetti tarttuu pohjaan niin toimii induktiolevyllä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 706
|
Lähetetty: 04.10.2009 21:00 Viestin aihe: |
|
|
Jo vain peuran ulkofilee onnistui mainiosti tuolla perinnepannulla. Niin hyvin, että illallisen jälkeen madame vaati sellaisen jälkiruoan, ettei siihen olis pystynyt minkäänmerkkisellä tefon-, tai muullakaan panunnlla "Herkuttelua" jatkui vielä tähän iltapäivään saakka! Huh, huh!!!
Siis suurkiitos ja kumarrus teille arvoisat cournmetriistamiehet. Te tiedätte mistä puhutte ja ettekä tee sitä turhaan! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 04.10.2009 21:07 Viestin aihe: |
|
|
Jaa jaa, jouduit sitten webram kiisselin keittoon. Oliko vaniljatanko valmiina ?  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 706
|
Lähetetty: 04.10.2009 21:17 Viestin aihe: |
|
|
No siihenpä hyvinkin! Vanilijatanko ei nyt kyllä riittänyt,. piti olla very strong kardan!  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 05.10.2009 12:56 Viestin aihe: |
|
|
Miten muuten käytännössä tapahtuu tuo valurautapannun hiominen?
Löysin tuossa yhden, joka on pohjaltaan turhan karkea.
En jaksaisi odottaa 15-20 vuotta luonnollista siloittumista, vaan mieli tekisi hioa sitä tasaisemmaksi.
Epäkeskokoneella ja hienolla paperilla vaan varovasti? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 05.10.2009 13:09 Viestin aihe: |
|
|
Näinpä; ja sitten siirtyminen sinne vesihiontapaperin suuntaan ja mun mielestäni ruokaöljyä sen veden sijaan kunnes riittävä sileys on saavutettu ja rasvapoltto sitten päälle tai ne tooodella isot lättykestit rasvaa säästämättä ja kylän kakarat nauttii!!  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 14.10.2009 20:51 Viestin aihe: |
|
|
Jollei nyt kukaan ole tähän saakka ymmärtänyt, niin kokkailen aina välillä! Josta johtuen on sitten tullut käytettyä paistinpannuja "muutamaan kertaan". Olen läpeensä kyllästynyt näihin "hypersuperextra" jne pannuihin, joiden pitäisi olla tarttumattomia jne ja p..jaska . Tähän saakka olen vannonut vain valurautapannujen olevan paistinpannujen aatelia. Sitten osui silmiin paistinpannu joka ehkä olisi minulle sopiva. http://www.heirol.fi/ ja kun vielä osui silmiin yhteystiedot http://www.heirol.fi/www/page.php?cat=3 niin tiesin, että nyt on helppo antaa negatiivista ja etenkin positiivistä palautetta, jos on tarve.
En ole missään, siis en missään yhteydessä kyseiseen firmaan ja tämä ei ole mainos, vaan se että ostin kyseisen lafkan paistinpannun ja tulen kyllä kertomaan, niin positiiviset, kuin negatiiviset asiat siitä.
Tässä yksi postiivinen pointti
CerasafeTM-tuotteet ovat turvallisia, koska ne eivät sisällä PTFE:tä
(Polytetrafluorieteeni), josta saattaa ylikuumennettaessa haihtua
myrkyllisiä kaasuja. WWF suosittelee!
Toinen positiivinen seikka on se, että harvalla liedellä päästään yli 450 C° joka tuossa on yläraja.
Nyt on sitten sisään ajettu tuo pannu. Hyvin ainakin näin aluksi käyttäytyi. Perunat paistui kullanruskeiksi ja samoin possun kylkiviipaleet, eikä palaneet pohjaan. Ja kun huomioidaan se, että kyseisen paistoksen teki vaimo, joka ei yleensä paljoa rasvaa käytä, niin nyt sitä tuntui olevan liikaa, jopa minun makuuni nähden _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 17.10.2009 17:05 Viestin aihe: |
|
|
Kävin minäkin sitten tämän keskustelun innoittamana ostamassa valurautasen pannun. On sellasta parilamallia.
Pihvit on sulamassa...
Edit:
Ensisavut otettu pannulla.
 _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|