Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 12.04.2009 20:20 Viestin aihe: Ahvenruokaa pakon alla... |
|
|
Molin just saanu pääsiäisjälkeiset siivoukset tehtyä, kun akka tuli ongelta ja nakkasi päivän pilikkisaaliin altaaseen. " tee nuista huomiseksi joku ruoka, mielellään vähän reilusuolainen hiukopala, mä lähden tyttökaverin synttäreille" !
Mitähän maa noista tekisin ?
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 12.04.2009 20:29 Viestin aihe: |
|
|
Pari helppoa
1.Fileoi, leivitä ja paista
Lapin puikulaa perunaksi ja voita+ suolaa.. ei mitään kastikkeita
2.Savustele ja suolaa kuumana.
-onnistuu sähköuunissakin
-jos ei ole savustuspussia, niin folion päälle leivinpaperipala, jonka alle sopivasti lepänlastuaj ja katajanneulasia pihalta. Pussin päihin voi laittaa leivinpaperin päällekin, kunhan ei kovin sotke kaloja.
- kalat leivinpaperein päälle ja foliosta läysä ilmava kaksinkertainen pakkaus folion päät rullaten.. ja saumapuoli peltiä vasten- sähköuuniin 250 astetta 45 minuuttia
- sieltä laitat merisuolaveteen suolautumaan
3. -ei noista ole oikein kukkotarpeiksi asti
-syödään lämpiminä sormin suolavedestä pomien ruisleivän ja voin kanssa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ippetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Elo 2007 Viestejä: 3598
|
Lähetetty: 12.04.2009 20:40 Viestin aihe: |
|
|
Juu tuolla 1.vaihtoehdolla pääsee kohtuu helpolla ja vähällä ajalla. Huikopalaksi ko meinaa niin tuollanen file menee kivasti tuoreen ruisleivänki kera. _________________ Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 12.04.2009 21:12 Viestin aihe: |
|
|
Kokonaisenahan tuommoset nielastaan. Varsinkin kun ovaten vielä eläviä. Pää edellä, niin ei tule niin helpolla takasinkaan. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 12.04.2009 21:41 Viestin aihe: |
|
|
Minä pökkiö ennätin jo räpistellä ko pelon alla häätyy...
Mitä tämän jäläkeen ?
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
"RosteriSako" Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 1178 Paikkakunta: siellä sun täällä
|
Lähetetty: 12.04.2009 22:07 Viestin aihe: |
|
|
no jos tuollaiset on raaka-aineet niin teeppä näin..
kuorit läjän perunoita,teet niistä viipaleita,ladot voideltuun uunivuokaan ensin perunaa,sitten ahvenfilettä,sopivasti kalamaustetta sekaan taas kerros perunaa ja kalaa. johonkin keskivaiheille pistät nuo mätimoukut sekaan ja täytät padan loppuun. viimeiseksi heität päälle puoli litraa kermaa ja pariksi tunniksi mietoon lämpöön uuniin kypsymään. ja avot,siinä niin hyvä ahvenruoka että huonoille kavereille ei kannata edes tarjota.  _________________ saahan sitä epäillä vaan yritähän todistaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 12.04.2009 22:19 Viestin aihe: |
|
|
Esteri taitaa uunottaa..
Toista kertaa ei vaimoväki pyydä ahvenia laittamaan, kun:
Siperrä suolaläskiä käristyspaloiksi käristä ne valmiiksi.
Haro läskiratat pois pannulta ja laita ahvenfileet rasvaan paistumaan, 2 min puoleltaan on sopiva aika.
Ota ahvenet pois, palauta läskiratat pannuun ja aseta ahvenfileet läskipedille. Tuoreläski pitää tietysti suolata sopivasti, kun käristys on vielä harmaata, eli vettä jälellä.
Lisukkeeksi tietysti ruisleipää. Limpunsuikaleet imee enempi rasvaa kuin orsileipä. Juotavaksi mitä nyt sattu kaupasta ostetuksi.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 12.04.2009 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Perus Kohmaeväs . Mutta kun akalle... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaurajyrä Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2006 Viestejä: 214 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 12.04.2009 22:46 Viestin aihe: |
|
|
On Esterillä ainakin oikean merkkinen veitsi sarja. _________________ Selvinpäin ei saa ja kännissä ei pysty. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 12.04.2009 23:46 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: |
Esteri taitaa uunottaa..
Toista kertaa ei vaimoväki pyydä ahvenia laittamaan, kun:
Siperrä suolaläskiä käristyspaloiksi käristä ne valmiiksi.
Haro läskiratat pois pannulta ja laita ahvenfileet rasvaan paistumaan, 2 min puoleltaan on sopiva aika.
Ota ahvenet pois, palauta läskiratat pannuun ja aseta ahvenfileet läskipedille. Tuoreläski pitää tietysti suolata sopivasti, kun käristys on vielä harmaata, eli vettä jälellä.
Lisukkeeksi tietysti ruisleipää. Limpunsuikaleet imee enempi rasvaa kuin orsileipä. Juotavaksi mitä nyt sattu kaupasta ostetuksi.. |
Heh,heh Esteri on kälämi.......yrittää Espoolaista perinneruuan taetajaa saaha nalakkiin........  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Punajalaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2006 Viestejä: 3187 Paikkakunta: :)
|
Lähetetty: 12.04.2009 23:54 Viestin aihe: Re: Ahvenruokaa pakon alla... |
|
|
esteri kirjoitti: | Molin just saanu pääsiäisjälkeiset siivoukset tehtyä, kun akka tuli ongelta ja nakkasi päivän pilikkisaaliin altaaseen. " tee nuista huomiseksi joku ruoka, mielellään vähän reilusuolainen hiukopala, mä lähden tyttökaverin synttäreille" ! |
Jos nyt nui sattus käymää, nii hakisin itelleni mättöö johoki kätköön ja tekisin ahvenista jotai vähintäänki syömäkelevotonta. _________________ No ehä minä, mutta muut. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 13.04.2009 11:07 Viestin aihe: |
|
|
Kaurajyrä kirjoitti: | On Esterillä ainakin oikean merkkinen veitsi sarja. |
Mikä ihmeen...vituix...virokinos...Sehän on MacGyver-veitsi!
Ilimankos lähtee ruodot&nahkat noin näppärästi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 16.04.2009 11:21 Viestin aihe: |
|
|
Makuasioista ei kannata kiistellä. Keskieuroopassa nahkahousujen puolella varsinkin nuo ovat jalokalaa. Ranskalaisille taas hauki on ykkönen. Minulla ahven ja kuha ovat kesäisin ykköskäyttökalaa. Isommat assut savustan. Tuon kokoluokan perkaan, suomustan, kieräytän ruisleipäaineksessa, maustan suolalla ja sitruunapippurilla ja paistan voin kera. Voipi noissa pari olla rajoilla, jotta voisi fileerata. Mutta suomustan ja säästän nahan maun takia ja vähäisen rasvan takia. Ahvenen mätiä en ole syönyt. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 16.04.2009 11:37 Viestin aihe: |
|
|
Derzu kirjoitti: | Ahvenen mätiä en ole syönyt. |
Kannattaa testata. Tekee vaikka perinteisen ahvena keiton ja suurustaa sen sitten puhditetulla mädillä.
Van on topakkaa evästä ja on kalorit&kolestroolarit kohillaan! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9691
|
Lähetetty: 16.04.2009 12:23 Viestin aihe: |
|
|
Derzu kirjoitti: | Ranskalaisille taas hauki on ykkönen. |
Karkaa vielä pahemmin... Aikaa sitten kirkkonummen lapinkylässä oli pieni fiini ranskalais ravintola, paikallisen ainukaisen kaupan kyljessä. Siinä kävi lauantaisin useinkin paikallisia "parempia" väkeä syömässä. Eräänä lauantaina katselin ruokalistaa jäädessäni kaupan eteen tupakille kun emäntä kipaisi isosta marketista unohtuneen kerman hakemassa. Sillä välin ravintelin ovella kävi perhe ja pariskunta pähkäilemässä että mennäänpä jonnekkin muualle syömään. Pariskunta manaili vielelä että heille oli sanottu ensi viikonloppuna olevan herkullista kalaa. Listalla oli haukea valkkarissa, kera hienon nimen... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|