Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
duster Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2005 Viestejä: 641
|
Lähetetty: 27.01.2009 17:31 Viestin aihe: "joka keitetyn paistaa... |
|
|
...se makean maistaa"
Tähän vanhaan sananparteen olisin kaipaillut vinkkejä. En oo aikasemmin kokeillut ja jollain lihoilla vois testailla. Lueskelin jostain, että ns. vähempiarvoisia ruumiinosia kannattaa näin valmistaa, mutta tiedä häntä? Toimiiko esmes linnuille? Ja olisko jotain keittoaikoja kokonaiselle linnulle tahi sitten ihan täkkälihoille?
Nyt on kohta menossa teertä pannulle, niin ei kerkee ihan tälle ruualle, mutta jatkoa ajatellen. _________________ Gsp |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Salko L. Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Jou 2008 Viestejä: 11 Paikkakunta: Turun tienoo
|
Lähetetty: 27.01.2009 17:44 Viestin aihe: |
|
|
Ribsit onnistuu ainakin todella hyvin, kun keittää ne ensin kunnolla kypsäksi. Grillissä homma onkin sitten pelkkää showta... Riistalla en ole tuota kokeillut, mutta peuran kylkeä meinasin ensi kesänä koittaa. Liha on parasta luiden välissä! Porsaan kyljen keittoaikaa en ole koskaan kellottanut, mutta silloin kun liha irtoaa luusta hyvin, niin on keittely saanut riittää. _________________ Se on juotavapullo ja syötävälautanen |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16839
|
Lähetetty: 27.01.2009 18:39 Viestin aihe: |
|
|
Olen ulkofileelle kokeillut tuota "keittämistä" pari kertaa ennen paistamista. Tein näin, eli kiedoin ulkofileen ympärille 8 kierrosta talouskelmua tiukasti ja kelmun päät on suljettava huolellisesti. Työnsit paistomittarin paistin keskelle. Haudutin kääröä n. 90 asteisessa vedessä kattilassa kannen alla niin kauan, että mittari näyttää n. 52 astetta (meneee helposti yli, ei hyvä). Jääähdytä sitten vähän aikaa huoneenlämmössä ja laita jääkaappiiin kelmuineen. Seuraavana päivänä ruskista ulkofile voissa pannulla, joko pihveiksi leikattuna tai kokonaisena ja lämmitä hetki uunissa. Ensimmäisellä kerralla tuo sisälämpö karkasi liian korkeaksi ja filestä tuli kuivahkoa. Toinen kerta onnistui jo ihan hyvin. Tuo ohje on kirjoitettu vähän niin kuin korvakuulolta, kun olen paperiohjeen hukannut. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 27.01.2009 19:59 Viestin aihe: |
|
|
Miksi ulkofile pitää "esikeittää"? Eikös sen voi tehdä ihan suoraan pannun ja uunin kautta mittaria apuna käyttäen  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16839
|
Lähetetty: 27.01.2009 20:02 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Miksi ulkofile pitää "esikeittää"? Eikös sen voi tehdä ihan suoraan pannun ja uunin kautta mittaria apuna käyttäen  |
Jo toki. Olipahan ohje muiden joukossa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 27.01.2009 20:09 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Retonkimies kirjoitti: | Miksi ulkofile pitää "esikeittää"? Eikös sen voi tehdä ihan suoraan pannun ja uunin kautta mittaria apuna käyttäen  |
Jo toki. Olipahan ohje muiden joukossa. |
Voihan sitä toki noinkin kikkailla, mitä hyötyä siitä tuon fileen kanssa on, en ymmärrä. Mutta en tuomitse kun en ole kerta kokkeillut
Ilmeisesti tuon vanhan sananlaskun taustalla ovat tosiaan vähempiarvoiset lihat, jotka on keitetty ylikypsäksi ja sitten runsaassa voissa paistamalla "viimeistelty". Onhan se makiampikin niin  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 27.01.2009 20:28 Viestin aihe: |
|
|
En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 27.01.2009 20:50 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla. |
Kyyhkyt tulee pyöräytettyä pannulla voissa pinnaltaan vähän ruskeeksi. Sitten lintu liemeen ja kypsäksi, lihat irti ja takasin pesemättömälle pannulle ja suurustus. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 27.01.2009 20:52 Viestin aihe: |
|
|
sahkuifk kirjoitti: | Rastinsahi kirjoitti: | En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla. |
Kyyhkyt tulee pyöräytettyä pannulla voissa pinnaltaan vähän ruskeeksi. Sitten lintu liemeen ja kypsäksi, lihat irti ja takasin pesemättömälle pannulle ja suurustus. |
Ja tämä paranee, kun ei pistä sitä lintua liemeen, vaan pellille vajaaseen 200 asteeseen vartiksi uuniin.  _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5990
|
Lähetetty: 27.01.2009 20:54 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla. |
Varsinkin luusattumat kun käyttää uunipellin kautta, niin tulee keittoon ihan eri tavalla makua. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 27.01.2009 20:57 Viestin aihe: |
|
|
veetee kirjoitti: | Rastinsahi kirjoitti: | En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla. |
Varsinkin luusattumat kun käyttää uunipellin kautta, niin tulee keittoon ihan eri tavalla makua. |
Kyllä, mutta samoin kannattaa freesata myös kaikki juurekset mitä sinne meinaa suoltaa. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jokamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Hel 2008 Viestejä: 889 Paikkakunta: Kittilä/RoiTownKommuuni
|
Lähetetty: 27.01.2009 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Lasketaanko tässä tapauksessa uunissa paistaminen "paistamiseksi"?
Täällä ainakin tehdään aika monesti linnulle/jänikselle niin, että ensin keitetään ja sen jälkeen heitetään uuniin paistumaan. Hyvää on tullut.
Vanhasta, ja ehkä hieman sitkas lihaisesta, lihakeitosta tulee entistä parempaa uunissa käynnin jälkeen... _________________ "Maapallo on jännä paikka, mutta ihmiset laskee kokonaisarvosanaa." |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 27.01.2009 22:35 Viestin aihe: |
|
|
Jokamies kirjoitti: | Lasketaanko tässä tapauksessa uunissa paistaminen "paistamiseksi"?
Täällä ainakin tehdään aika monesti linnulle/jänikselle niin, että ensin keitetään ja sen jälkeen heitetään uuniin paistumaan. Hyvää on tullut. |
Voihan sen jänön noinkin tehdä, taitaapi vain tulla aika kuivaa kun rasvat keitetään irti ensin.
Mitä teette keitinliemelle? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 27.01.2009 22:38 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | veetee kirjoitti: | Rastinsahi kirjoitti: | En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla. |
Varsinkin luusattumat kun käyttää uunipellin kautta, niin tulee keittoon ihan eri tavalla makua. |
Kyllä, mutta samoin kannattaa freesata myös kaikki juurekset mitä sinne meinaa suoltaa. |
Tässä voi oikaista ja freesata kaikki padassa ja lisätä siihen sitten liemen. Sitten joko uuniin tai hellalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 27.01.2009 22:44 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Jokamies kirjoitti: | Lasketaanko tässä tapauksessa uunissa paistaminen "paistamiseksi"?
Täällä ainakin tehdään aika monesti linnulle/jänikselle niin, että ensin keitetään ja sen jälkeen heitetään uuniin paistumaan. Hyvää on tullut. |
Voihan sen jänön noinkin tehdä, taitaapi vain tulla aika kuivaa kun rasvat keitetään irti ensin.
Mitä teette keitinliemelle? |
Keitinliemet siivilän läpi ja pakkaseen. Hyviä kastikepohjia. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|