Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 25.03.2006 09:12 Viestin aihe: |
|
|
Kovasti on kuivaalihhaa syöty jo, ja osa oottelee vielä kuivumistaan räystäällä. Hyvvää tuli, kun suolan määrää vähennettiin ja sokeri pistettiin sekkaan! Jääkaapissa on kasa tasottumassa. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 03.04.2006 13:31 Viestin aihe: |
|
|
Kuulemma Lapin Kansassaki ollu se jääkaappikuivalihajuttu. Äiti oli kokeillu ja ihan syötävää oli ollu. Meniköhän niin että sentin suikaleita lihoista. Ne suolataan. Tyhjennetään jääkaapista yks taso kokonaan ja sinne lihat viikoksi. En tiedä tarkempia ohjeita. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
koilliskaira ***
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 1717 Paikkakunta: Ivalo
|
Lähetetty: 03.04.2006 15:21 Viestin aihe: |
|
|
Sallassa taas joka vuotinen vitsaus. Kuivaliha varkaita ollu liikenteessä. PRKL.
Ketähän lienee... _________________ Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 05.04.2006 12:47 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | No niin, henkaamassa ovat. Savustin lihat ensin kevyesti erittäin miedolla lämmöllä, että pinnasta tuli sellainen palvatun näköinen ja makuinen. Sitten katolle kuivumaan. Katellaan tuossa kuukauden päästä mitä tuli  |
No niin, jonkun päivän olen jo ohuimpia lihoja maistellut ja muillekin maistattanut. Eipä ole tullut muita kuin kehuja tuosta kevyestä savun mausta ja suolaus osui kerta kaikkiaan nappiin. Taidan unohtaa tästä lähtien tuon suolaliuoksessa suolauksen, kun kuivalla suolalla tuli kerralla noin hyvä. Ja muutama päivä pussissa jääkaapissa tasoitti kuivauksen ja kypyyden tasoa melkoisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
J.B
Liittynyt: 08 Hel 2006 Viestejä: 3 Paikkakunta: Vaala
|
Lähetetty: 07.04.2006 18:38 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kyllä kyllä on hyvää..
Tuo kuivasuolaus oli kyllä oikea valinta!
Mutta mitenkäs tästä nyt sitä keittoo kannattas tehä? Keitelläänkö lihaa kauan vai vähä aikaa...?
Ei ole niin paljoa lihaa että kestäs alkaa eri variaatioita koittamaan...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
*Konna* ***
Liittynyt: 30 Huh 2005 Viestejä: 921
|
Lähetetty: 07.04.2006 20:15 Viestin aihe: |
|
|
Perskuta, eihän tuota edes muistanut kuinka hyvää tämä voi olla. Se vain että ei tästä kovin pitkä huvi ole kuin meinaa mennä aikasta herkästi napostelun puolelle. Ja itselläkin kuivasuolauksessa olivat. Ja hyvä pakkaa tulemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 07.04.2006 21:56 Viestin aihe: |
|
|
Tässäpä kolmasosa tälle vuotta kuivatetuista.
 _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
*Konna* ***
Liittynyt: 30 Huh 2005 Viestejä: 921
|
Lähetetty: 08.04.2006 12:20 Viestin aihe: |
|
|
Voi Pojat! Jopas on rastinsahilla lihaa. Nuo ei kyllä ihan heti lopu.  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
heguli Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2005 Viestejä: 5666
|
Lähetetty: 08.04.2006 13:02 Viestin aihe: |
|
|
jätkät kehuu kuivalihojen makua, ei täällä etelässä niitten kuivaamisesta mitään tule tai jos tulee niin aromina taitaa olla toi tehtaan kitkerä haju. jääkaappia en ole koittanut taitaa olla kokeiltava ensi syksyn lihoista jos sillä pääsis jonkunlaiseen tulokseen.  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
eo1101 Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Elo 2004 Viestejä: 371
|
Lähetetty: 08.04.2006 13:54 Viestin aihe: |
|
|
Heguli olet väärässäja niin maan perusteellisesti, kyllä onnistuu, ja ilman sivumakuja. Tuli vain laitettua liian vähän, semminkin, kun katselen kuolaten tuota rastinsahin kasaa, ja sekin vasta kolmasosa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
heguli Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2005 Viestejä: 5666
|
Lähetetty: 08.04.2006 15:02 Viestin aihe: |
|
|
eo1101 kirjoitti: | Heguli olet väärässäja niin maan perusteellisesti, kyllä onnistuu, ja ilman sivumakuja. Tuli vain laitettua liian vähän, semminkin, kun katselen kuolaten tuota rastinsahin kasaa, ja sekin vasta kolmasosa. |
toi ruukin seinä on tossa 50m päässä ja sopivalla kelillä sen tuoksut todella tarttuu pyykkeihinkin, en viitsi ees kokeilla mitä aromeja tulis lihoihin  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 19.04.2006 21:11 Viestin aihe: |
|
|
Tähän vielä tyhjä kämppä ja kylymää olutta...
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 19.04.2006 21:22 Viestin aihe: |
|
|
Älä välitä hekuli. Eihän tollanen kelpaa edes raatokärpäsellekään. Kyllä tollasen syöminen se barbaarien hommaa, ei oikeiden kulinaristien.
 _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 19.04.2006 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | Älä välitä hekuli. Eihän tollanen kelpaa edes raatokärpäsellekään. Kyllä tollasen syöminen se barbaarien hommaa, ei oikeiden kulinaristien.
 |
Juu, ne "oikeet kulinaristit" eivät osaa tehdä edes punkkukastiketta vaan ostavat pussimössöjä...  _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 19.04.2006 21:50 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä ne osaa. Pomokairankiertäjät oli vaan sillon vetässy kaiken mahdollisen ja mahdottoman punkun naamariinsa hirveessä kanuunassaan...
 _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|