OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lihamylly
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17396
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.04.2025 17:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leonardi taitaa olla 350w ja sanotaan minuutti per kilo rauhallisesti tehden eli ämpärillisessä 10min menee noin hyvää leikkoa. En tiedä onko kenwoodin tehot sitte miten mitattu....

-tämä on varmasti tuholalle yksi pullonkaula tuo oma mylly, tiedän kyllä mitä se on, senverran on brauni huutanu äiteellä aikanaan keittiössä.

-mutta varmasti kunnon mylly kannattaa ostaa, ehkä jopa suosittelisin tuota 22-kokoista leonardia kun vähän rahtiakin jauhaa tai sitten etsit voimavirta kt jostain. Kumpikin on liian isoja keittiön kaappiin kumminkin niin sama painaako 17 vai 35kg.

-annoin noita majavia taannoin ei-metsästäville ja kehuivat tehneensä jauhelihaa... Hyvää oli kuulemma ollut mutta jauhaminen vaikeaa... Kuulema tupperin käsinveivattava mylly...
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22097
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.04.2025 17:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin kokeilla tätä. Pitäs olla nopeutta, 260kg tunnissa.


_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21310
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.04.2025 17:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itelläkin on tuommoinen mulinex tjsp lihsmylly myös. Ei noissa oo mitään muuta kovaa ku ääni Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
äRPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2821

LähetäLähetetty: 27.04.2025 17:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kenwoodin 1600w "teholla" ei ole mitään tekemistä jauhamiseen käytetyn moottoritehon kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17396
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.04.2025 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kattelin noita landikin specsejä vähän ja pikkase alko markettikoneen mainokselta tuntua...


-teholukemat koneessa aika poskettomat kuten kenwoodissakin...


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22097
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.04.2025 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En mä sitä tehoa katso ku lähinnä tuota jauhamisnopeutta.

Kaveri meinas että leonardi on turhan hidas hänen makuun. 150kg tuntiin ja tuolla luvattais 260kg. Leonardi on italialainen ja landig saksalainen. Landig on yleisesti laadukkaana pidetty merkki ja samaa firmaa vakuumivehkeitä tekevän Lavan kanssa.

Sitä en tiedä onko esileikkurin kanssa tehty jauheliha liian mössöä. Vaikea sanoa. Toisaalta monet jauhaa kahteen kertaan 4,5mm reijistä että tämmönen esileikkuri plus 4,5mm reikälevy ei välttämättä sen huonompaa ole.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5681
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 27.04.2025 19:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Kuvassa tuoretta majavasta tehtyä jauhelihaleikkoa menossa kenwoodin myllyyn. En edes yrittänyt poistaa kaikkia rasvoja, koska majavan rasva ei ole mitään huonoa. Saa sitä vähän sekaan jäädäkin. Uusi mylly ei ole vielä ostettuna että täytyy vielä jynssätä tällä vanhalla romulla.



Yhtään en tiedä mitä vaimo majavajauhelihalla tekee mutta ku sellaista tilattiin niin sellaista saa😅

Vähän kuin meidän koiranlihakippo....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22097
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.04.2025 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan mahdollista että koirille nämä syötetäänkin. Mutta kyllä näistä varmaan jotain hampurilaisia tulee. 😅


_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21310
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.04.2025 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täytyisi joskus ite tehä ihan kokeeksi tuon normi ”ykkösluokan jauhelihan” verrokiksi kakkoslaatua.

Ei siis mitään vertymiä ja kynttilätaleja joukkoon, mutta kalvojen yms poiston raju suoraviivaistaminen, elikkäs vähempi nysvääminen,

Meinaan jos vaikka leikataan peuran ribsit puhtaaksi jauhelihaksi, niin eihän niistä kerry puhdasta lihaa juur mitään.

Mutta kun samat ribsit lyödään uuniin, niin aika tyystin menee ja kaikki maistuu. Eikä tuossa uuniajassa ehdi paljon mitkään sidekudokset ja kalvot sulaa. Ja onhan niissä ribseissä sitten ihan erilailla makua kuin jauhelihassa, jostain syystä.

Ite olen miettinyt, että onko se todella pieteetillä jauhelihan putsaus oikeasti kuinka tarpeellista. Jos siis jauhetaan kunnon myllyllä ja hyvällä terällä. Vai onko sittenkin se suurin etu visuaalinen, että jauheliha on ”punaista”.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22097
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.04.2025 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Täytyisi joskus ite tehä ihan kokeeksi tuon normi ”ykkösluokan jauhelihan” verrokiksi kakkoslaatua.

Ei siis mitään vertymiä ja kynttilätaleja joukkoon, mutta kalvojen yms poiston raju suoraviivaistaminen, elikkäs vähempi nysvääminen,

Meinaan jos vaikka leikataan peuran ribsit puhtaaksi jauhelihaksi, niin eihän niistä kerry puhdasta lihaa juur mitään.

Mutta kun samat ribsit lyödään uuniin, niin aika tyystin menee ja kaikki maistuu. Eikä tuossa uuniajassa ehdi paljon mitkään sidekudokset ja kalvot sulaa. Ja onhan niissä ribseissä sitten ihan erilailla makua kuin jauhelihassa, jostain syystä.

Ite olen miettinyt, että onko se todella pieteetillä jauhelihan putsaus oikeasti kuinka tarpeellista. Jos siis jauhetaan kunnon myllyllä ja hyvällä terällä. Vai onko sittenkin se suurin etu visuaalinen, että jauheliha on ”punaista”.

Tämä on se pohdinta minkä kävin vuosia sitten. Ja testien jälkeen päädyin siihen että jauhelihaleikon tekeminen kannattaa suoraviivaistaa. Se on eettisestikin oikein käyttää saalis tehokkaasti hyväksi. Sidekudokset ovat kelpoa ravintoa. Ja jos ne menee jauhelihassa hyvin niin miksi ei käyttäisi?

Kaverit vetää peuran kyljet rasvoineen jauhelihaksi ja kuulemma erinomaista on. Itse en myyntijauhelihaa tohdi vetää sillai vaan minimoin kyllä rasvan määrää.

Mitä olen huomannut niin krouvi tapa jauhelihavärkin leikkuussa saattaa antaa pelkällä 4,5mm reikälevyllä ja tylsillä terillä hieman purkkasattumia lihan joukkoon. 3mm reijistä jauhettuna ei mielestäni ole ongelmaa enää. En ole kunnolla päässyt testaamaan ku seuran myllyssä huonot terät ja 3mm reikälevyn kans jauhaminen ei tahdo enää onnistua. Kaveri jauhaa 3mm kerralla erittäin krouvisti tehdyn leikkoon. Itse aion kokeilla esileikkurimyllyllä tuota 4,5mm tai sit ilman esileikkuria pelkkä 3mm.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22097
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.04.2025 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämähän ei ole yhden totuuden juttu. Vaan on eri tapoja. Mutta kyllä se elämää helpottaa jos jauhelihavärkin tekemisessä ei ihan hirveitä hikoile. Ja samalla saat saalista entistä paremmin käyttöön.

Tehdään meilläkin välillä paistijauhelihaa. 8mm reijistä. Joskus maukkaita pihvejä ku enempi karkeutta. Mutta silloin ei kärsi olla kalvoja mukana
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21310
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.04.2025 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja onhan tuossa muutenkin eroja, mitä väki pitää hyvänä.

Jotkut esimerkiksi jauhavat lihat kahteen kertaan. Omasta mielestä noin liha menee "liian vaahdoksi".

Makuasioita, joskus kirjaimellisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22097
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.04.2025 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämmösessä vuorotyöläisten lapsiperheessä jauhelihan menekki on meleko suurta. 40-50kg menee vuoteen. Kätevää tavaraa. Lisäksi olen myynyt lihaa niin siinäkin menee 50kg jauhettuna. Tuohon päälle sukulaisille annetut niin jauhamisten kokonaismäärä on aika suuri.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17396
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.04.2025 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
En mä sitä tehoa katso ku lähinnä tuota jauhamisnopeutta.

Kaveri meinas että leonardi on turhan hidas hänen makuun. 150kg tuntiin ja tuolla luvattais 260kg. Leonardi on italialainen ja landig saksalainen. Landig on yleisesti laadukkaana pidetty merkki ja samaa firmaa vakuumivehkeitä tekevän Lavan kanssa.

Sitä en tiedä onko esileikkurin kanssa tehty jauheliha liian mössöä. Vaikea sanoa. Toisaalta monet jauhaa kahteen kertaan 4,5mm reijistä että tämmönen esileikkuri plus 4,5mm reikälevy ei välttämättä sen huonompaa ole.



Kun miettii että landikissa lyödään lihaa pienemmästä tai samankokoisesta rööristä kuin leonardissa, reikälevy on samaa tai pienempi niin mistä se tehoero tulee....
Monta kertaa on tämä nopeus tullut esille ja hitaampi on yleensä parempana pidetty eli kiertääkö enempi sitten? Ja ilmotetut moottoritehoissa puolet eroa....

Jopa tuo voimavirtamylly on vain 1200w teholtaan....

Tuosta newtoneista en yhtäkkiä osaa sanoa, 4nm tuntuu aika vähälle kun jotain akkuporakonetta miettii?? Onko samoista asioista kyse, en ole varma.

Esileikkurista en osaa sanoa kyllä sinänsä mitään, tein kyllä isoon myllyyn semmoisen mutta luutahan se pienii tarkoituksella...



Mutta kyllähän se kuullaan mimmonen on, varmasti kenwoodin voit pistää toriin myyntiin seuraavalle eikä tule ikävä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22097
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.04.2025 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo ei tässä vielä päätetty ole mitä laittaa. Kaveri meinas kyllä että vois myydä leonardinsa pois mutta saa nähdä myykö. Käytettynä vähä edullisemmalla vois ostaa sen kyllä.

Vanhan kenwoodin saatan jättää haulikkokauriin jauhamiseen. Pelottaa alkaa hyvällä myllyllä alkaa jauhaa jos joku tss hauli siellä seassa 😬

Ei kaurista saisi haulikolla ampua ollenkaan ja jos ampuu niin pitäs olla mutterikoon lyijyä. Mutta ei tahdo saada kunnon panoksia enää muuta tss. Ja jossain talvijahdeissa kylän reunassa se haulikko vaan on yleensä työkaluna.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 18 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com