Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17396 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 27.04.2025 17:40 Viestin aihe: |
|
|
Leonardi taitaa olla 350w ja sanotaan minuutti per kilo rauhallisesti tehden eli ämpärillisessä 10min menee noin hyvää leikkoa. En tiedä onko kenwoodin tehot sitte miten mitattu....
-tämä on varmasti tuholalle yksi pullonkaula tuo oma mylly, tiedän kyllä mitä se on, senverran on brauni huutanu äiteellä aikanaan keittiössä.
-mutta varmasti kunnon mylly kannattaa ostaa, ehkä jopa suosittelisin tuota 22-kokoista leonardia kun vähän rahtiakin jauhaa tai sitten etsit voimavirta kt jostain. Kumpikin on liian isoja keittiön kaappiin kumminkin niin sama painaako 17 vai 35kg.
-annoin noita majavia taannoin ei-metsästäville ja kehuivat tehneensä jauhelihaa... Hyvää oli kuulemma ollut mutta jauhaminen vaikeaa... Kuulema tupperin käsinveivattava mylly... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22097 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.04.2025 17:45 Viestin aihe: |
|
|
Ajattelin kokeilla tätä. Pitäs olla nopeutta, 260kg tunnissa.
 _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21310 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 27.04.2025 17:46 Viestin aihe: |
|
|
Itelläkin on tuommoinen mulinex tjsp lihsmylly myös. Ei noissa oo mitään muuta kovaa ku ääni  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
äRPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2821
|
Lähetetty: 27.04.2025 17:58 Viestin aihe: |
|
|
Kenwoodin 1600w "teholla" ei ole mitään tekemistä jauhamiseen käytetyn moottoritehon kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17396 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 27.04.2025 18:46 Viestin aihe: |
|
|
Kattelin noita landikin specsejä vähän ja pikkase alko markettikoneen mainokselta tuntua...
-teholukemat koneessa aika poskettomat kuten kenwoodissakin...
 _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22097 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.04.2025 18:59 Viestin aihe: |
|
|
En mä sitä tehoa katso ku lähinnä tuota jauhamisnopeutta.
Kaveri meinas että leonardi on turhan hidas hänen makuun. 150kg tuntiin ja tuolla luvattais 260kg. Leonardi on italialainen ja landig saksalainen. Landig on yleisesti laadukkaana pidetty merkki ja samaa firmaa vakuumivehkeitä tekevän Lavan kanssa.
Sitä en tiedä onko esileikkurin kanssa tehty jauheliha liian mössöä. Vaikea sanoa. Toisaalta monet jauhaa kahteen kertaan 4,5mm reijistä että tämmönen esileikkuri plus 4,5mm reikälevy ei välttämättä sen huonompaa ole. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5681 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 27.04.2025 19:22 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Kuvassa tuoretta majavasta tehtyä jauhelihaleikkoa menossa kenwoodin myllyyn. En edes yrittänyt poistaa kaikkia rasvoja, koska majavan rasva ei ole mitään huonoa. Saa sitä vähän sekaan jäädäkin. Uusi mylly ei ole vielä ostettuna että täytyy vielä jynssätä tällä vanhalla romulla.
Yhtään en tiedä mitä vaimo majavajauhelihalla tekee mutta ku sellaista tilattiin niin sellaista saa😅 |
Vähän kuin meidän koiranlihakippo.... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22097 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.04.2025 19:32 Viestin aihe: |
|
|
Ihan mahdollista että koirille nämä syötetäänkin. Mutta kyllä näistä varmaan jotain hampurilaisia tulee. 😅
 _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21310 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 27.04.2025 20:03 Viestin aihe: |
|
|
Täytyisi joskus ite tehä ihan kokeeksi tuon normi ”ykkösluokan jauhelihan” verrokiksi kakkoslaatua.
Ei siis mitään vertymiä ja kynttilätaleja joukkoon, mutta kalvojen yms poiston raju suoraviivaistaminen, elikkäs vähempi nysvääminen,
Meinaan jos vaikka leikataan peuran ribsit puhtaaksi jauhelihaksi, niin eihän niistä kerry puhdasta lihaa juur mitään.
Mutta kun samat ribsit lyödään uuniin, niin aika tyystin menee ja kaikki maistuu. Eikä tuossa uuniajassa ehdi paljon mitkään sidekudokset ja kalvot sulaa. Ja onhan niissä ribseissä sitten ihan erilailla makua kuin jauhelihassa, jostain syystä.
Ite olen miettinyt, että onko se todella pieteetillä jauhelihan putsaus oikeasti kuinka tarpeellista. Jos siis jauhetaan kunnon myllyllä ja hyvällä terällä. Vai onko sittenkin se suurin etu visuaalinen, että jauheliha on ”punaista”. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22097 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.04.2025 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Täytyisi joskus ite tehä ihan kokeeksi tuon normi ”ykkösluokan jauhelihan” verrokiksi kakkoslaatua.
Ei siis mitään vertymiä ja kynttilätaleja joukkoon, mutta kalvojen yms poiston raju suoraviivaistaminen, elikkäs vähempi nysvääminen,
Meinaan jos vaikka leikataan peuran ribsit puhtaaksi jauhelihaksi, niin eihän niistä kerry puhdasta lihaa juur mitään.
Mutta kun samat ribsit lyödään uuniin, niin aika tyystin menee ja kaikki maistuu. Eikä tuossa uuniajassa ehdi paljon mitkään sidekudokset ja kalvot sulaa. Ja onhan niissä ribseissä sitten ihan erilailla makua kuin jauhelihassa, jostain syystä.
Ite olen miettinyt, että onko se todella pieteetillä jauhelihan putsaus oikeasti kuinka tarpeellista. Jos siis jauhetaan kunnon myllyllä ja hyvällä terällä. Vai onko sittenkin se suurin etu visuaalinen, että jauheliha on ”punaista”. |
Tämä on se pohdinta minkä kävin vuosia sitten. Ja testien jälkeen päädyin siihen että jauhelihaleikon tekeminen kannattaa suoraviivaistaa. Se on eettisestikin oikein käyttää saalis tehokkaasti hyväksi. Sidekudokset ovat kelpoa ravintoa. Ja jos ne menee jauhelihassa hyvin niin miksi ei käyttäisi?
Kaverit vetää peuran kyljet rasvoineen jauhelihaksi ja kuulemma erinomaista on. Itse en myyntijauhelihaa tohdi vetää sillai vaan minimoin kyllä rasvan määrää.
Mitä olen huomannut niin krouvi tapa jauhelihavärkin leikkuussa saattaa antaa pelkällä 4,5mm reikälevyllä ja tylsillä terillä hieman purkkasattumia lihan joukkoon. 3mm reijistä jauhettuna ei mielestäni ole ongelmaa enää. En ole kunnolla päässyt testaamaan ku seuran myllyssä huonot terät ja 3mm reikälevyn kans jauhaminen ei tahdo enää onnistua. Kaveri jauhaa 3mm kerralla erittäin krouvisti tehdyn leikkoon. Itse aion kokeilla esileikkurimyllyllä tuota 4,5mm tai sit ilman esileikkuria pelkkä 3mm. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22097 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.04.2025 20:20 Viestin aihe: |
|
|
Tämähän ei ole yhden totuuden juttu. Vaan on eri tapoja. Mutta kyllä se elämää helpottaa jos jauhelihavärkin tekemisessä ei ihan hirveitä hikoile. Ja samalla saat saalista entistä paremmin käyttöön.
Tehdään meilläkin välillä paistijauhelihaa. 8mm reijistä. Joskus maukkaita pihvejä ku enempi karkeutta. Mutta silloin ei kärsi olla kalvoja mukana _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21310 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 27.04.2025 20:20 Viestin aihe: |
|
|
Ja onhan tuossa muutenkin eroja, mitä väki pitää hyvänä.
Jotkut esimerkiksi jauhavat lihat kahteen kertaan. Omasta mielestä noin liha menee "liian vaahdoksi".
Makuasioita, joskus kirjaimellisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22097 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.04.2025 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Tämmösessä vuorotyöläisten lapsiperheessä jauhelihan menekki on meleko suurta. 40-50kg menee vuoteen. Kätevää tavaraa. Lisäksi olen myynyt lihaa niin siinäkin menee 50kg jauhettuna. Tuohon päälle sukulaisille annetut niin jauhamisten kokonaismäärä on aika suuri. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17396 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 27.04.2025 20:29 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | En mä sitä tehoa katso ku lähinnä tuota jauhamisnopeutta.
Kaveri meinas että leonardi on turhan hidas hänen makuun. 150kg tuntiin ja tuolla luvattais 260kg. Leonardi on italialainen ja landig saksalainen. Landig on yleisesti laadukkaana pidetty merkki ja samaa firmaa vakuumivehkeitä tekevän Lavan kanssa.
Sitä en tiedä onko esileikkurin kanssa tehty jauheliha liian mössöä. Vaikea sanoa. Toisaalta monet jauhaa kahteen kertaan 4,5mm reijistä että tämmönen esileikkuri plus 4,5mm reikälevy ei välttämättä sen huonompaa ole. |
Kun miettii että landikissa lyödään lihaa pienemmästä tai samankokoisesta rööristä kuin leonardissa, reikälevy on samaa tai pienempi niin mistä se tehoero tulee....
Monta kertaa on tämä nopeus tullut esille ja hitaampi on yleensä parempana pidetty eli kiertääkö enempi sitten? Ja ilmotetut moottoritehoissa puolet eroa....
Jopa tuo voimavirtamylly on vain 1200w teholtaan....
Tuosta newtoneista en yhtäkkiä osaa sanoa, 4nm tuntuu aika vähälle kun jotain akkuporakonetta miettii?? Onko samoista asioista kyse, en ole varma.
Esileikkurista en osaa sanoa kyllä sinänsä mitään, tein kyllä isoon myllyyn semmoisen mutta luutahan se pienii tarkoituksella...
Mutta kyllähän se kuullaan mimmonen on, varmasti kenwoodin voit pistää toriin myyntiin seuraavalle eikä tule ikävä. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22097 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.04.2025 20:49 Viestin aihe: |
|
|
Joo ei tässä vielä päätetty ole mitä laittaa. Kaveri meinas kyllä että vois myydä leonardinsa pois mutta saa nähdä myykö. Käytettynä vähä edullisemmalla vois ostaa sen kyllä.
Vanhan kenwoodin saatan jättää haulikkokauriin jauhamiseen. Pelottaa alkaa hyvällä myllyllä alkaa jauhaa jos joku tss hauli siellä seassa 😬
Ei kaurista saisi haulikolla ampua ollenkaan ja jos ampuu niin pitäs olla mutterikoon lyijyä. Mutta ei tahdo saada kunnon panoksia enää muuta tss. Ja jossain talvijahdeissa kylän reunassa se haulikko vaan on yleensä työkaluna. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|