Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 25.12.2015 13:28 Viestin aihe: |
|
|
Mc-manteli kirjoitti: | Jartsu kirjoitti: | Teillähän on 5 joulun eväät kerralla tehty.  |
Tuu käymään niin syödään vähemmäksi  |
Ei saa rehkiä 2 viikkoo, tuli puukosta silmään 23 päivä. nyt rupee näkee.
Pitää nääki syödä veke.
3 eri lootaa ja kinkku siivuja. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Leimu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2009 Viestejä: 75
|
Lähetetty: 25.12.2015 17:44 Viestin aihe: |
|
|
Pöydästä löytyy paljon itse hankittua ja tehtyä ruokaa. Hirvenvasan maksasta tehty maksapatee mustaherukkahyytelölle katosi vieraiden suihin aika hyvin. Veli oli kylmäsavustanut kirjolohta pöytään. Isä toi hirvipalvia, itse tein hirvipaistia, laatikot itse valmistettuna ja lohihyydykettä.
Kinkku jää vuosi vuodelta pienemmälle huomiolle, ihan kokonaan sitä ei taida saada pois jättää vieraiden takia. Taidanpa ensi jouluksi hankkia enää pienen kinkkurullan, niin paljon alkaa riistanliha olemaan pääosassa ruokapöydässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.12.2015 19:25 Viestin aihe: |
|
|
Kinkun syönti on meikäläiseltä jääny hyvin vähille viime vuosina. Hyväähän se on, mutta vähänkään totisempi lihansyönti ei oikein sovellu joulun "makuupäiville". Se on enempi toimintapäivien ruokaa jolloin kaloreitakin kuluu reilummin. Jouluna on menny enempi kalaruokia. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.12.2015 10:37 Viestin aihe: |
|
|
Kinkku menee siivuna ruisleivälle, en sitä muuten syö. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2921
|
Lähetetty: 29.12.2015 09:34 Viestin aihe: |
|
|
KHaivula kirjoitti: | Ei tullut tälle joululle kaurista. Yritetään siis hirvenpaistilla korvata tilanne. Savustimeen siis pari reilun kilon kokoista könttiä. 3 päivää marinaadissa ja sitten savustimeen - eihän siitä kauriin veroista voi tulla, mutta yritetään. Toinen pala kyllä näytti vahvasti "etupaistilta" mutta pilkotaan se sitten kastikkeeseen jos ei pehmene. |
"Röökkeriin" mies teki taas temppunsa ja perhanan hyvää vaan tuli. Voimakkaan marionnin johdosta (punaviinietikka- ja valkosipulipohja) maistui lämpöisenä pepperoonimakkaralta, mutta kylmänä oli todella hyvää. Seuraavalla kerralla ehkä miedompi marinointi. Taisi olla about 100 asteessa semmosen pari - kolmetuntia.
En ole aivan varma jäikö kauriille - joidenkin mielestä kauris oli parempaa ja joidenkin mielestä taas ei. Voin suositella. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21310 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 09.11.2016 10:50 Viestin aihe: |
|
|
Pitää alkaa jo treenaamaan jouluruokia  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 09.11.2016 13:09 Viestin aihe: |
|
|
Viimeistään tässä vaiheessa!!
Meillä on porkkana-, lanttu- ja bataattilaatikot jo tehtynä. Koe erät syöty ja loput pakkasessa  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2921
|
Lähetetty: 16.12.2016 11:09 Viestin aihe: |
|
|
KHaivula kirjoitti: | Ei tullut tälle joululle kaurista. Yritetään siis hirvenpaistilla korvata tilanne. Savustimeen siis pari reilun kilon kokoista könttiä. 3 päivää marinaadissa ja sitten savustimeen - eihän siitä kauriin veroista voi tulla, mutta yritetään. Toinen pala kyllä näytti vahvasti "etupaistilta" mutta pilkotaan se sitten kastikkeeseen jos ei pehmene. |
Eipä tullut kaurista tänäkään vuonna, eli hirvellä taas mennään. Täytyy kyllä sanoe että eipä se hirvikään pöntömpää ollut. Melkein jäi kinkku koskemattomaksi kun oli hirvenvastaava vieressä. No eipä osteta sitten hormoonikinkkua tänä vuonna ollenkaan.
Samalla tavalla kokeillaan. Nyt en vaan enää muista että kumpi tehdään ensin marinointi vai suolaus. Eli 3-4 päivää pidän marinaadissa ja saman verran suolassa. Itse muistelisin että suolaus on ensin ja marinointi vasta sitten.
Onko jollain tietoa asiasta?
... sama pää kesät talvet. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 36153
|
Lähetetty: 16.12.2016 11:33 Viestin aihe: |
|
|
Juu,erilaisten sattumusten kautta jää täälläkin kaurispaisti taas toiseen kertaan,normi kinkun,josta en itse perusta,ja karjalanpaistin lisäksi joulupöydässä on traditionaalinen hirvipaisti joka menee pääosin kylmänä leikkeleenä voileivillä.
Ja vissiin naposteluruokana kuivalihaa hirvestä.
Ensimmäinen erä lootia tehtynä ja koemaistoin maksalaatikon,hyvää ja onkin ainoa joululoota jota syön,muut eivät uppoa. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.12.2016 11:49 Viestin aihe: |
|
|
Tänää haetaan karjalanpaisti romppeet ja porkkana/lanttu loota, tollee ikään kuin alkajaisiksi.
Yksin ollessa ei pal kannata tehdä moisia lootia, ku ne saa alle 2€ hintaan 400g |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 16.12.2016 14:00 Viestin aihe: |
|
|
Jartsu kirjoitti: | Yksin ollessa ei pal kannata tehdä moisia lootia, ku ne saa alle 2€ hintaan 400g |
Yhdelle ei kyllä oikein kannata tehdä, mutta noi kahden euron loorat maistuu kyllä myöskin ihan siltä... kannattaa panostaa tuplat ja ostaa vaikka jostain myyjäisistä... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.12.2016 14:21 Viestin aihe: |
|
|
Weatherby kirjoitti: | Jartsu kirjoitti: | Yksin ollessa ei pal kannata tehdä moisia lootia, ku ne saa alle 2€ hintaan 400g |
Yhdelle ei kyllä oikein kannata tehdä, mutta noi kahden euron loorat maistuu kyllä myöskin ihan siltä... kannattaa panostaa tuplat ja ostaa vaikka jostain myyjäisistä... |
No porkkana pussista tuli nii iso et on se pakko lopuista tehä porkkana loota.
Se nyt ei vaikeeta olleskaa ja kaikki roippeet on kyökissä, et ei muuta ku kalja auki ja lihat ruskeeksi ja porkkana ja riisi kiehuu samalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2921
|
Lähetetty: 20.12.2016 15:21 Viestin aihe: |
|
|
KHaivula kirjoitti: | KHaivula kirjoitti: | Ei tullut tälle joululle kaurista. Yritetään siis hirvenpaistilla korvata tilanne. Savustimeen siis pari reilun kilon kokoista könttiä. 3 päivää marinaadissa ja sitten savustimeen - eihän siitä kauriin veroista voi tulla, mutta yritetään. Toinen pala kyllä näytti vahvasti "etupaistilta" mutta pilkotaan se sitten kastikkeeseen jos ei pehmene. |
Eipä tullut kaurista tänäkään vuonna, eli hirvellä taas mennään. Täytyy kyllä sanoe että eipä se hirvikään pöntömpää ollut. Melkein jäi kinkku koskemattomaksi kun oli hirvenvastaava vieressä. No eipä osteta sitten hormoonikinkkua tänä vuonna ollenkaan.
Samalla tavalla kokeillaan. Nyt en vaan enää muista että kumpi tehdään ensin marinointi vai suolaus. Eli 3-4 päivää pidän marinaadissa ja saman verran suolassa. Itse muistelisin että suolaus on ensin ja marinointi vasta sitten.
Onko jollain tietoa asiasta?
... sama pää kesät talvet. |
Äitimuorilta kun kysyin niin meinasi että ensin suolaus, vaikka jollain foorumeilla meinattiin että kuivuu jos suolataan ennen.
No katsotaan kuinka käy ... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
joku vaan Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2016 Viestejä: 443
|
Lähetetty: 20.12.2016 16:13 Viestin aihe: |
|
|
Meikäläisen hommaamat sapuskat joulupöytään tänä vuonna on seuraavat.
palvattua kauriin takalapaa
kylmäsavustettua meritaimenta
raippaluodon silakkaa marinoituna
graavisiikaa ittepyydetystä kalasta
hirvipatee vasan maksasta
akvaviitit ja punaviinit ynnä oluet
mamma sitten laittelee kinkut, laatikot, rosollit ym,,,,
ps.vieläkää saanu kalkkunaa pöytään tällekkää vuodelle |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
joku vaan Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2016 Viestejä: 443
|
Lähetetty: 20.12.2016 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Meikäläisen hommaamat sapuskat joulupöytään tänä vuonna on seuraavat.
palvattua kauriin takalapaa
kylmäsavustettua meritaimenta
raippaluodon silakkaa marinoituna
graavisiikaa ittepyydetystä kalasta
hirvipatee vasan maksasta
akvaviitit ja punaviinit ynnä oluet
mamma sitten laittelee kinkut, laatikot, rosollit ym,,,,
ps.vieläkää saanu kalkkunaa pöytään tällekkää vuodelle |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|