Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 29.03.2014 23:47 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kyllä varman tiedon mukaan tuo kevytvalurauta on sitä laivarautaa. Siis sitä, joka kelluu.. kyllä vanhan "Rautavillen" täkkilevy herättäisi enemmän uskottavuutta keittiössä. Rengaspoltin vain alle. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sojusi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Syy 2010 Viestejä: 46 Paikkakunta: waterbay
|
Lähetetty: 29.03.2014 23:53 Viestin aihe: |
|
|
Monien kalliimpien pinnoitepannujen jälkeen ikean +365 paistin pannut ollut todella positiivinen yllätys.
Tosin valurauta pata ja pannu on ne ykköset. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 30.03.2014 22:06 Viestin aihe: |
|
|
Aris60, hyvä että tuokin selvisi. Arvasinkin että tuolla metallialan tietämyksellä pystyt tuon mulle selvittämään , vaikka olisihan minun tuo pitänyt jo ammatin puolesta itse tietää.
Joku pienempi Ikean pannu mulla onkin, ja vaikuttaisi olevan hintansa väärti. Edullisimmaksi varmastikin tuli ostaa tuolta muutama pannu varastoon ja kun käyttöpannu heikkenee, niin uutta tilalle. Siis jos pinnoitetuista puhutaan.
Tiesittekös muuten että jos taloudessa on papukaijoja, niin teflonpannua ei kannata kuumentaa liikaa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Teflon
Liekö nuo höyryt kovin terveellisiä muillekaan elollisille? Pitäisiköhän siis kuitenkin kallistua noiden luonnon materiaalien puoleen; valurauta, keraaminen tai hiiliteräs. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Puukko-Nisse2 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 04 Lok 2010 Viestejä: 60
|
Lähetetty: 30.03.2014 22:19 Viestin aihe: |
|
|
Minulla on arkikäytössä noita aikaisemmin mainittuja Swiss Diamondeja ja voin kyllä suositella. Voi heittää pesukoneeseen käytön jälkeen, eikä mene miksikään, pinnoite ei ole kärsinyt parissa vuodessa yhtään kovassa käytössä. Hifistelyyn on sitten Le Creuset sun muut.
Stockan Hulluille Päiville saattaa tulla taas valikoimaa, niistä olen edellisiä ostanut. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 31.03.2014 08:49 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | Toi hiiliteräs tekisi mieli kokeiluun ottaa.Toimiiko saman oloisesti kuin valurauta?Ja ihan vaan kokeilumielessä ja painonsa takia ja koska metallimiehenä nuo kiinnostaa. |
Hiiliteräs on parhaimmillaan wokkipannussa ja mieluiten kaasulla kokatessa, jolloin pannu kuumenee reunojaan myöten. Hyviä hiiliteräksisiä wokkipannuja saa parilla kympillä samoista kaupoista, jotka myyvät itämaisia elintarvikkeita. Varmaan muualtakin mutta em. pannut ovat varma valinta.
Valurautapannu on sitten aivan eri asia ja sitä käytetään erilaisessa kokkauksessa. Pannujen huolto on samantyyppistä, hiiliteräs öljyllä ja valurauta fläskillä. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21339 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 31.03.2014 10:02 Viestin aihe: |
|
|
Itsekin liputtaisin Ikean pannujen puolesta (ei niiden halvimpien), jos puhutaan ”arkipannusta”.
Itse olen pilannut tosi monta pannua tiskikoneessa ja sen olen lopettanut noiden kaikkien pinnoitettujen kohdalta, vaikka käyttöohjeessa sallittaisiinkiin konepesu. Osassa nimittäisn saattaa paistopinnan pinnoite kestää konepesun, mutta pinnoite lähtee pohjasta. Tuon jälkeen on aika lailla sormet harmaana, kun pannua käsittelee --> Roskiskamaa.
Mielestäni Ikealaisissa on hinta-laatusuhde kohdillaan tuolla kalliimmassa päässä. Oiskohan oma pannu jotain favorit-sarjaa tjsp, hintaa taisi aikoinaan olla kolmenkympin hujakoilla ja on mielestäni tuon edestä pelannut.
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.03.2014 10:10 Viestin aihe: |
|
|
Vanha totuus on sellainen; älä heitä pihviä tai muutakaan kovaa lämpöä vaativaa pinnoitetulle pannulle!! Parit vuodet ja pannu on sökö!
Valurauta sen sijaan tykkää korkeista lämpötiloista ja tosiaan ne lettukestit muistaen, niin pannu pysyy jatkuvasti kuosissaan.  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peura-esari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2007 Viestejä: 3209 Paikkakunta: Kaljalla
|
Lähetetty: 31.03.2014 12:21 Viestin aihe: |
|
|
Itellä 5 kpl erilaisia Swiss Diamondin pannuja ja kasareita.. Huippuvehkeitä.
http://www.mastermarkbrands.fi/revol-posliini-tuotteet-revolution-ovaali_pata_32_cm4_2_l_musta
Tuo on viimeisin hankinta keittiöpuolelta, toi vaikuttaa nyt vajaan vuoden käyttökokemuksella huikeelta monikäyttöpadalta. Vaikka valurautaakin löytyy, niin ennemmin tuo pata on lähtenyt reissuille mukaan kuin valurautapata.. _________________ Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2252 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 01.04.2014 00:37 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on valurautaa, rosteria, emaloitua valurautaa ja nyt keraamisella pinnoitteella olevaa pataa ja pannua.
Teflonipinnoitteelliset alkoivat kyrsimään, kun ne eivät kestä mitään. Ekat muutamat viikot saattavat olla ok, mutta sitten alkaa nuhjautuminen. Tuo keraaminen tuli hommattua teflonipannun korvaajaksi yleispikakokkaukseen. Ostin prisman halvimman pannun. Näyttää toimivan erinomaisesti! Ei tartu mikään kiinni ja puhdistus onnistuu käytännössä veden alla harjaamalla vaikka ilman pesuainetta. Saa sitten nähdä miten kauan tuo toimii. Toki oli niin halpa, että jos tuo puoli vuotta kestää, niin voipi sitten ostaa uuden.
Swiss diamondia minäkin haaveilin, mutta työkaverille tuo oli suuri pettymys. Vuodessa paksaksi, vaikka heillä ei edes ole tiskikonetta ja aina kuulema käyttää puutyökaluja. Yhden swissin hinnalla saa noita keraamisia suunnilleen 5 kpl, joten äkkiäpä nuo tulee halvemmaksi ja aina on uus pannu käytössä.
Valurautaa käytän jauhelihan yms. paistamiseen ja rosterilla pihvit. Rosterilla saa ylivoimaisen rusketuksen pihviin ja lopuksi mahtavan kermakastikkeen pohjan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21339 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 01.04.2014 08:33 Viestin aihe: |
|
|
Itsellä toinen noista pinnoitetuista (Oiskohan Tefal merkiltään) alkaa pikku hiljaa ”ohenemaan” pinnoitteeltaan. Vaihtoehtona itsellä on Ikeasta kokeiluun seuraavaksi pannuksi:
Ominaisuudet
- Valurauta jakaa lämmön tasaisesti, pysyy pitkään lämpimänä ja antaa hyvän paistopinnan.
- Sisäpuolen mattaemaloinnin ansiosta astiaa ei tarvitse öljytä ja sen hoito on helppoa.
- Sopii kaikenlaisille keittotasoille, myös induktiotasolle.
- Erityisen paksut reunat ja pohja jakavat lämmön tasaisesti ja takaavat hyvän lopputuloksen.
Tai
Ominaisuudet
- 25 vuoden takuu. Lisätietoja ja takuuehdot takuuvihkosessa.
- Ergonomisen muotoilun ja alapuolen silikonipinnoitteen ansiosta kahvasta saa hyvän ja tukevan otteen.
- Erityisen paksu pohja, joka ruskistaa ruoan kauniisti ja vähentää pohjaan tarttumisen riskiä.
- Sopii kaikenlaisille keittotasoille, myös induktiotasolle.
- Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pannu imee hyvin lämpöä ja varastoi sen pitkäksi aikaa. Näin ollen voit paistaa normaalia matalammalla lämmöllä energiaa säästäen.
- Paistinpannun kyljissä ja pohjassa on alumiinikerros kahden ruostumattoman teräskerroksen välissä. Lämpö jakautuu tasaisesti ja tehokkaasti, ja lämpötilaa on helppo säädellä.
- Laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä valmistettu pannu on erittäin kestävä ja helppo pitää puhtaana.
Tuo alimmainen voisi olla semmoinen, joka oikeasti kestää konepesua (laiska kun on. Pesukone meillä pyörii käytännössä joka päivä, mutta pannut makaavat jostain syystä likaisina tiskialtaassa pidempään...). Hinnathan noilla on kolmenkympin kahtapuolta, eli ei mitään kohtuuttomia. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vanhakarju Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Mar 2011 Viestejä: 2499
|
Lähetetty: 01.04.2014 09:41 Viestin aihe: |
|
|
Niinpä:paistettu ruokahan ei ole terveellistä,meillä on siirrytty
haudutettuihin uuniruokiin ja keittoihin,paistinpannu kyllä on valurautainen,mutta
sen käyttö on aika minimaallista,mutta kukin tyylillään.  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 01.04.2014 13:16 Viestin aihe: |
|
|
Vaikka tuo raw food juttu tuntuu olevan pinnalla, niin ajattelin kyllä vielä pannun hommata.
Prismassa hypistelin noita Swiss Diamondin pannuja. Ensimmäiseksi nappasin käteen hyvin pienen Try Me-pannun. Hämmästelin pienen pannun painoa, ja ajattelin että onpas totisesti jämerää tekoa. Hämmästys oli vielä suurempi kun otin käteen normaalikoon pannun. Se on taas suhteessa tuohon pieneen pannuun verrattuna höyhenen kevyt? Foorumeilla kokemukset SD:n pannuista ovat hyvinkin kaksijakoiset; joillakin kestää ja joillakin pinnoite menee pilalle nopeasti. Täältä myös aika karua tekstiä noista pannuista:
http://www.naturalnews.com/021059_noads_non-stick_cookware.html
Näistä jutuista huolimatta en ole vielä täysin hylännyt SD:n pannua, sillä sen puolestapuhujia on myös aika paljon. Hinta vain vähän närästää. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 01.04.2014 19:11 Viestin aihe: |
|
|
Hackmanni sai lähtöpassit huushollista ja Swiss Diamond saa nyt odotella vuoroaan, sillä Cittarin tarjouksesta jäi käteen pari Tefalin pannua.
Otin samalla 28 cm ja 24 cm pannut, joille kertyi yhteishintaa maltilliset 66 €. Jonkinsortin keraaminen pinnoite. Varsi kestää uunia 175 astetta.
Kun varren kiinnitys ei tule läpi pannuosan puolelle, niin ei ole mitään niittejä keräämässä likaa. Ja pinnoite ei sisällä kiistanalaista PTFE:tä eli Teflonia.
Katsotaan kauanko nämä kestävät.
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|