OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaasugrilli
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 3127

LähetäLähetetty: 14.05.2019 18:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä on käytössä juuri tuo tyyli, että voi tehdä ihan mitä tahansa. Jos pitää nopeasti ja helposti saada maha täyteen, niin silloin nuo kaupan valmiit lihat, makkarat jne. ovat aivan tarkoitukseen sopivia. Niitäkin kyllä tulee usein ostettua vähän sellaisella kokeilumielellä, eli harvoin tulee kopattua samaa pakettia, vaan aina joku uusi maku jos vaan löytyy. Samoin noissa riistalihojen valmistuksessa. Juuri äskettäin nousin pöydästä, kun tuli testattua miten hirvenlihasta onnistuu tuollainen pulled pork tyylinen eväs. Haudutuspadassa oli lihat muhimassa päivän, repiminen, reilusti bbq soosia lihojen ja haudutusliemen kanssa sekaisin ja keittelin ylimääräiset nesteet pois. Tuota sitten sämpylän väliin salaatin kanssa ja jopa oli maukkaita purilaisia. Tässä viikon sisällä on tullut pyöriteltyä myös kauriin paistia grillivartaassa omatekemällä marinaadi soossilla valeltuna ja savulastujen avustamana, metson täkistä paistoin pihvit varsin erikoisella mausteseoksella kuivamarinoituna ja lopuista lihoista tein teeren avustamana kermakastikkeen suklaalla höystettynä. Harvoin tulee katsottua mitään ohjeita, vaan aina vähän fiiliksen mukaan kokeilee ja katsoo mitä sattuu tulemaan. Osa on varsin tiukkoja, ettei riistalihan valmistukseen saisi käyttää kuin voita, kermaa, suolaa ja pippuria, mutta itse tykkään kokeilla erilaisia variaatioita. Tykkään myös lihan mausta sellaisenaan ja joskus pelkkä suola ja pippuri toimii loistavasti. Mutta toisinaan on myös mukava kokeilla jotain uutta. Tykkään toisaalta myös mausteisista eväistä, joten erilaiset yrtit, chilit, sipulit jne. tuovat mukavaa vaihtelua ruokaan. Nyt olen viime aikoina käyttänyt varsin ahkerasti noita lidlistä ostettuja myllyjä. Niissä on savuista suolaa ja savuista pippuria. Kiva pieni vivahde normaaliin verrattuna noissakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21364
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.05.2019 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pallohiiligrillin ehkä suurin ongelma omalla pihalla on tuo "sytytys".

Eli kun on postimerkin kokoinen takapiha ja kämpässä koneellinen ilmanvaihto, niin piippusytyttimelläkin kun vetää briketit tulille, niin sopivalla tuulella sisällä on melkoiset käryt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 18.05.2019 22:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Pallohiiligrillin ehkä suurin ongelma omalla pihalla on tuo "sytytys".

Eli kun on postimerkin kokoinen takapiha ja kämpässä koneellinen ilmanvaihto, niin piippusytyttimelläkin kun vetää briketit tulille, niin sopivalla tuulella sisällä on melkoiset käryt.

Tänään juuri oli naapuriystävällinen päivä, ja käytinkin sen takia hiiliä. Ei savuta piipussa juuri lainkaan.

Pakko kommentoida tuohon jälkeen paiston suolaamiseen ja maustamiseen, että itse tulee rillailtua pitkää kypsennystä vaativia lihoja enimmäkseen, niin aika höpöhommaa että se suolaaminen ja maustaminen sen lihan kuivaisi.
Vähän sama kuin tämä "pinnat kiinni" juttu.
Nopsissa paistoissa yleensä taas maustamisen ja paistamisen välinen ero on niin lyhyt, että aika sankari jos suolalla saa imettyä kaiken nesteen biffistä. Mutta makuero on huima, kun suolan makua on muuallakin kuin pelkästään pinnassa.
Käytän kyllä itsekin molempia metodeja. Mehevyyteen se ei vaikuta, mutta makuun kyllä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 19.05.2019 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mää olen niipalkauhhiast funteerannu aina sitä kui se liha pitää otta pöydäl lämpee ennen paistamista?
Ei se lämpötilaero lihassa ole kovin valtava 300-asteisessa rillissä, jos lihan pinta on +10 tai -10. Sitä paitti se voi pilaanttu sii huoneenlämmös nopsa (kysy vaikka Ruokavirastosta tai THL)

Iha yhtälailla se kuivaa, oli sula tai jääsä Rolling Eyes Ja kun laittaa vieläsuolat jäiseen pintaa, nii sulaa nopeemmin-> mehukkaampi lopputulos Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 24.05.2019 22:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se lämpötilaero on merkittävä kun paistat esim biffiä, jonka sislämmöksi tahdot 55 astetta. Silloinpa sillä 10 asteen erolla on suuri vaikutus. Lämpötilaero pinnan ja sisuksen välillä tulee liian suureksi ja lopputulos on sellaista S-ryhmän ravintoloiden pihviä.
Paistit sitten erikseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 04.07.2019 14:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voivoi. Grilli meni uusiksi, pohja ihan mätä. peltimaakari ottaas muutaman kympin(rosteri) ja polttimot uudet ni oltaas jo 100€ liki (kestääkö sivut?), ei maksa vaivaa, uutta kehiin. Jos se taas sen 4v menis tai jos pohja olis vähä vahvempi. Edellinen grilli kesti yli 10v ja 2 kertaa ritilät ja kerran polttimet uusiksi, runko menny miksikään vaikka oli suoraan lumessa ja sateessa. Jätin sen muiden harmiks kun en viittiny muutossa sitä raahata. ostin tuon raadon ja sehän se onkin, vaikka on katoksen suojassa, ihan mätä. jos uus sen 4v kestääs taas tuolla rahalla. Ottaas ritilät/parilat taltee, ne oo miksikää menny.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21364
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.04.2025 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko jollakulla kokemusta näistä ”halvoista pöytämallin kaasugrilleistä”. Eli tekeekö mitään, vaiko kuumeneeko grillaaja enemmän kuin grilli.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/951920/Mustang-Amarillo-kaasugrilli

Itellä on kaikenmoisia grillejä ja ei viitsisi tuota samaa linjaa lisätä, kun tarvetta olisi kompaktin kokoiselle, lähinnä 1…2 hengen kokkailuun tarkoitetulle ja ehkäkenties joskus autonperään nakattavalle grillille. Mutta onko noilla oikeasti käyttöarvoa.

Lähinnähän hakusessa olisi kesäkeittiön pöydälle tuleva kaasukäyttöinen grilli, jonka vaatima varastointila olisi maltillinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6766
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 28.04.2025 12:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samoja suunntitelmia, joten olen tommosta suunnitellut laittavani seuraavaksi.

https://www.motonet.fi/tuote/weber-q-1000-kannettava-kaasugrilli?product=42-0209

On kaasugrillejä ja sitten on Weber.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21364
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.04.2025 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on jo kaksi Weberin Q-kaasugrilliä, niin voisi koittaa jotain muutakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 28.04.2025 12:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:

On kaasugrillejä ja sitten on Weber.


Kyllähän se näin on. Eilen venähti mönkijäreissu pojan kanssa pitkäksi ja sitten tultiin melko nälissään kotio.
Siinä hetken mietin, että miten nopeiten jotain lämmintä syötävää. Makkaraa grilliin.

Syksyllä lumen alle unohdettu 12 vuotta vanha Weber ei vaatinut kuin kaasuhanan auki ja napista tulille:





Mitä noita Mustangeja porukoilla ollut, niin se on 2-3 vuotta ja ruostuneet käyttökelvottomiksi.

Jos nyt sitten verrataan noita Lahtisen ja Tumpeelon linkittämiä kamppeita, niin 12 vuoden päästä
molemmilla lämpiää makkarat, mutta Lahtisella on neljäs uuni menossa. Rahaa mennyt sama määrä.

Se on lähinnä miten asiaa haluaa ajatella, kumpi parempi.
Onhan siinäkin oma viehätyksensä, kun pääsee neljä kertaa viemään vanhan kaatopaikalle ja kasaamaan uuden.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21364
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.04.2025 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On mulla Weberiinkin uutta poltinta oottamassa paketissa vaihtoa jne. Ei ne ikuisia ole nekään, toki saa osia. Jokka maksaa sen halpisgrillin verran Smile.

Tuossa on omaan silmään aika mielenkiintoinen.

Jos niinkuin oikeasti kattoo vaikka poltindesignia jne.

https://www.clasohlson.com/fi/Kannettava-kaasugrilli,-2-poltinta/p/31-6216?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=p-fi-pmax-clas-ohlson-feed&utm_id=21897491240&gad_source=1&gbraid=0AAAAADwtHoyAfUSeMx9zyCyAPtzGBPnI_&gclid=Cj0KCQjwzrzABhD8ARIsANlSWNORsZfL3S8NNUzmAAHDRHtpZoGfcw-0jwat0668cu2ZeJR5ZjP7rUAaAjnLEALw_wcB

Pitää käydä tsekkaamassa livenä toi jossain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 28.04.2025 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei aivan huonolta vaikuta. Kaksi poltinta on aina parempi kuin yksi.
Kohta kuulemme käyttökokemuksia ja miksi se on maailman paras vähintään hinta-laatusuhteeltaan Wink
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21364
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.04.2025 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Ei aivan huonolta vaikuta. Kaksi poltinta on aina parempi kuin yksi.
Kohta kuulemme käyttökokemuksia ja miksi se on maailman paras vähintään hinta-laatusuhteeltaan Wink


Kyllähän toi Weber kiinnostaa. Ainakin noissa omissa Q-malleissa on selkeä plussa ”alumiininen ruostumaton kuuppa” ja RST poltin. Samoin ritilät on todella laadukasta rautaa. Ja toi alumiinifolikippa rasva-astiana toimii hyvin. Ainakin omassa käyttömallissa on ihan hyvä olla se valuma-astia…

Se mikä pikkuwebereissä on, että yksipolttimisista malleista on tullut aika kitkerää kommenttia joiltain, noin niin kuin kokkailumielessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3846
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 28.04.2025 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hah, mulla lähti eilen vissiin kaheksas tai yheksäs kesä jollain honkkarista ostetulla grillillä missä kolme poltinta ja sivupoltin. Väri on vähän haalistunut, rasvapelti paksusti ruosteessa. Ainoa mikä on puhki, on nuo lämmön jakopellit tai mitä ne on polttimien päällä. Piezotkin toimii. Taivasalla kesät ja talvet vanhassa sikalassa(puutarhavaja). Keväällä pesen painepesurilla talvenaikana ritilöihin ja parillaan homehtuneet rasvat pois ja taas mennään. Ei mitään huoltoa. Painoventtiilistä yks kuula vittuilee ja venttiili on varuiks pienellä liinalla painettu että pysyy pohjassa. Muuta vikaa ei ole vielä ollut. Ei tuo nyt millään hc käytöllä ole ollut, mutta sään armoilla ja kyllä siinä kumminkin kesäaikaan kymmeniä käyttökertoja tulee. Kolme pakettia on meillä pienin kyrsämäärä mikä kerralla tehään ja usein pihvit ja muut kanssa. Seuraava vois olla vähän vielä isompi rosterinen, niin ei tuo väri menis, tai sit joku tommonen weberi näyttää melko siistiltä näköjään vieläkin. Väistämättä tuosta aika jättää jonkun kesän sisällä, mutta hyvin on palvellut tuommoiseksi halpis kräpsyksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3872
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 28.04.2025 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse en jaksa nuiden kaasugrillien kanssa pelata. Hiiligrilli niin helppo.

Viime viikolla taisin laittaa ruuat grillissä 4 päivänä. Nyt ajattelin hampurilaiset paistaa. Oikeastaan syystä ettei kaupasta löytynyt jauhelihaa niin kokolihat kätevä laittaa grillissä. Jopa kanankoivista tulee hyvää. Ja onhan nämä hiilellä pelaavat helppoja. Ei tarvi koko ajan kytätä milloin rasvapelti syttynyt tuleen ja lihat liekitetty. Tuollainen iso pötky mitä 1,5 tuntia grillasin niin pari kertaa kävin katsoon.

Huolloksi riittää että ritilän harjaa. Tuhkat nakkaa välillä pois.



Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 6 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com