Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 24.01.2006 12:03 Viestin aihe: |
|
|
Joo niinhän se on että kyllä uunissa pitkään hauduttamalla saa maun puolesta paremman lopputuloksen aikaan. Se vaan on uunissa hankalaa tuo kerman kanssa hauduttelu, tahtoo aina leikata ja mennä aika viston näköiseksi. Yksi hyvä konsti on tehdä tuo pata uunissa hiljalleen ilman kermaa, sitten erotella lihat luista, siivilöidä liemi ja valmistaa loppuun padassa hellalla kuohukerman kera. Tarvittaessa pieni suurustus maizenalla ja maut kohilleen.
"Mutta lukiko siinä edes että kerma?"
On meinaan ruoka- ja kuohukerman maussa eroa kuin yöllä ja päivällä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
RätsäKiller ***
Liittynyt: 19 Lok 2004 Viestejä: 502 Paikkakunta: oulainen
|
Lähetetty: 24.01.2006 15:48 Viestin aihe: |
|
|
Kumpahaan mää oon käyttäny  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Koiramies Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Maa 2004 Viestejä: 537 Paikkakunta: Satakunta/Pirkanmaa
|
Lähetetty: 26.01.2006 13:06 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Koiramies kirjoitti: | Keitin rusakon melkosen isoissa paloissa.
Kun liha irtosi luista, kaadoin vedet pois ja annoin jäähtyä. |
Miksi kaadoit hyvän liemen pois? Sitähän voisit käyttää vielä loppuhaudutusvaiheessa tuon kasvisliemen sijaan, mieluiten vielä rankasti kasaan keitettynä. Vai onko tuon keittämisen tarkoitus nimenomaan miedontaa pupun makua?
Kokkina tulee aina tartuttua näihin, sori vaan  |
Täytyy kysyä vaimolta  _________________ kuinka monta päivää on syksyyn ? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
wire fox Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2006 Viestejä: 1386 Paikkakunta: e-p
|
Lähetetty: 17.02.2006 11:20 Viestin aihe: |
|
|
Tällästä pataa mä tässä taannoin tein ja hyvää oli...
Eli lihat irti luista ja sopiviksi paloiksi. Pikainen ruskistus pannulla, jos paistaa liian kylmällä pannulla pitkään niin tahtoo sitkistyä. Lihat pistetään pataan, mukaan sipulisilppua, suolaa, kaalia pieninä paloina. Lopuksi komeus kruunataan kaupasta saatavalla sweet and sour-kastikkeella. Pata uuniin, pari sataa astetta ja reilu tunti. Lisukkeeksi sopii hyvin riisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
kari049 Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Jou 2005 Viestejä: 276 Paikkakunta: pohojanmaa
|
Lähetetty: 17.02.2006 23:08 Viestin aihe: vistan jänisresepti |
|
|
juu kokeilin tuota vistan jänisreseptiä ja sain eka kertaa rusakosta todella hyvää ruokaa. kannnattaa kokeilla  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
miksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 643
|
Lähetetty: 17.02.2006 23:25 Viestin aihe: |
|
|
Voilla ja pekonilla saa vaikka kengänpohjasta maistuvaa. Mutta ei siinä, näitähän se tulee itsekin käytettyä.
Ehkä joku kertoo vielä, miten saisis "kevyen" ruuan jäniksestä mausta turhaa tinkimättä. Esim. hirvenpaistihan tulee hyväksi uunissa ilman lisärasvaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
benelli* Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Hel 2006 Viestejä: 49 Paikkakunta: karula
|
Lähetetty: 19.02.2006 15:31 Viestin aihe: näin se käy |
|
|
raatelet sen jäneksen veittellä palasiksi ja kuumalle pannulle vaan..käytä voita ja vähä suolaa..ja sit laitat valkosipulia siihen tulee prkl:een hyvää -iskä tekee näin- _________________ jees... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
taateli Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Maa 2005 Viestejä: 156
|
Lähetetty: 24.02.2006 21:57 Viestin aihe: |
|
|
Kevyttä tulee, kun tekee keiton. Eipä tarvita voita eikä kermaa. Maku tulee pupun keitinliemestä. Perunoita, keittojuureksia, sipulia... suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Persilijaa ripaus pinnalle... ja se on siinä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
UKKOMETTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 566 Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.
|
Lähetetty: 03.03.2006 14:13 Viestin aihe: |
|
|
Tässä on todella hyväksi osoittautunut resepti. (wanha ruottalainen resepti)
1 hyvin puhdistettu jänis
voita ruskistamiseen
suolaa
2 sipulia
2 rkl voita
4 dl lihalientä
4-5 anjovisfilettä
10 katajanmarjaa
2-3 mausteneilikkaa
KASTIKE:
100-150 g herkkusieniä tai metsäsieniä
1 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl ranskankermaa
3-4 dl haudutuslientä
Paloittele jänis. Kuivaa palat. Kuumenna padassa voi ja ruskista siinä jänispalat,
2-3 erässä, kauttaaltaan. Mausta ruskistetut palat suolalla ja nosta vadille odottamaan.
Kuori ja lohko sipulit. Kuullota padassa. Lisää pataan liemi, murskatut anjovisfileet ja mausteneilikat. Nosta jänispalat liemeen ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti.
Siivilöi haudutusliemi. Viipaloi tai paloittele sienet. Kiehauta kattilassa kuumennetussa voissa. Ripottele sienten joukkoon jauhot, sekoita. Lisää ranskankerma ja haudutuslientä. Keitä hetki. Kaada kastike pataan jänispalojen päälle. Kuumenna keitos ja tarkista maku.
Ja kukaan ei voi väittää, että olisi pahaa... _________________ Jossain niitten on oltava!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 18.09.2006 15:57 Viestin aihe: |
|
|
Jostakin joskus luin "jäniksen satula" -nimisen reseptin. Mahtaiskohan olla tietoa miten se tarkemmin meni, en löytänyt edes netistä hakukoneella moista reseptiä. Olisi tuossa noita jäniksiä 4kpl ja ajattelin koittaa yhdestä tehdä jäniksen satulan (ja jaloista sitten pata porisemaan). Kyllähän sitä nyt tietenkin voi soveltaakin, mutta ajattelin "originaalia reseptiä" kysellä jos tietoa on. _________________ Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
silver Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Elo 2006 Viestejä: 21 Paikkakunta: tattila
|
Lähetetty: 23.09.2006 04:18 Viestin aihe: |
|
|
Muistaako tai onko joku kokeillut aikoinaan metsästäjälehdessä ollutta täytetyn jäniksen ohjetta. Siinä kokonainen jänis täytettiin siskonmakkara "tahnalla" ja muilla lisukkeilla. Vatsa ommeltiin kiinni ja sitten uuniin .Muistan lukeneeni reseptin mutta en koskaan tullut kokeilleeksi. Ja nyt harmittaa kun en löydä sitä mistään. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 23.09.2006 09:33 Viestin aihe: |
|
|
MtJ kirjoitti: | Jostakin joskus luin "jäniksen satula" -nimisen reseptin. Mahtaiskohan olla tietoa miten se tarkemmin meni, en löytänyt edes netistä hakukoneella moista reseptiä. Olisi tuossa noita jäniksiä 4kpl ja ajattelin koittaa yhdestä tehdä jäniksen satulan (ja jaloista sitten pata porisemaan). Kyllähän sitä nyt tietenkin voi soveltaakin, mutta ajattelin "originaalia reseptiä" kysellä jos tietoa on. |
"saddle of hare" Gookeliin ja muutama vaihtoehto tupsahtaa ruutuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|